Partneri

Akripol

 

Slika
Osnovana je vizijom vlasnika, tvrtke AKRIPOL d.d. Trebnje, Republika Slovenija, sa ciljem jačeg i nadasve kvalitetnijeg nastupa na hrvatskom tržištu na području proizvodnje, prerade i prodaje lijevanih polimera.


Isokon

 

Slika
Mi smo Slovenska i Europska kompanija s više od 30 godina iskustva na području tehničke plastike. Mi činimo dio Europske prerađivačke industrije, hemijske i gume i među vodećima smo u ovom sektoru.

Končar - Kućanski aparati

 

Slika
Društvo Končar - Kućanski aparati d.o.o. je nastalo udruživanjem društva Končar - Štednjaci d.o.o. i Končar - Mali kućanski aparati d.o.o. krajem 1998. godine. Sjedište Društva je u Zagrebu, Slavonska avenija 16. Društvo Končar- Štednjaci se je razvilo iz tvornice Goran, koja je u svom osnovnom programu proizvodila štednjake na kruta goriva i ugostiteljsku opremu.

Lanac Zagreb

 

Slika
Lanac d.o.o. je osnovan 1953. godine kao Lanac – strojobravarasko kovačka zadruga. Osnovao ju je Ivan Skomrak ing. strojarstva.
Lanci su kovani u žaru kovačkih vatri na prostoru Palmotićeve i Šenoine ulice u srcu Zagreba sve do sedamdesetih godina kada je počela izgradnja novih pogona u Zaprešiću. Istovremeno je uvedena nova tehnologija izrade lanaca, elektootpornim zavarivanjem.

Prevent safety

 

Slika
Kompanija Prevent Safety, Gorazde, Bosna i Hercegovina, dio je grupacije Prevent i danas upošljava oko 90 radnika koji se bave proizvodnjom i prodajom opreme za zaštitu na radu. Pogoni fabrike "Prevent Safety" d.o.o Goražde, koji zauzimaju površinu od 3.000 m2, koriste japansku i slovensku tehnologiju za proizvodnju zaštitnih rukavica. Godišnja proizvodnja rukavice je 1.500.000 pari.

SWATYCOMET

 

Slika
SWATYCOMET promovira kreativnost na svakom koraku. Naš razvoj je u režiji vaše potrebe i u saradnji s vama razvijamo inovativna rješenja koja će pojednostaviti i obogatiti vaš ​​rad.


Unior Zreče

 

Slika
Unior D.D je jedan od najvećih i najvažnijih Slovenski izvoznika. Kroz svoje programe kompanija je posvećena visoke kvalitete, visoka iskorištenost svojih kapaciteta, povećanje produktivnosti i postizanje optimalne profitabilnosti.

DIV tvornica vijaka

 

Slika
DIV grupacija sa više od 120 godina tradicije trenutno je jedna od vodećih tvornica vijaka u Europi s poslovanjem na osam lokacija u 6 država i preko 1000 zaposlenih djelatnika u grupi. Konstantnim ulaganjima u proširenje kapaciteta i nove tehnologije, tvrtka se i dalje razvija, te se planira daljnji rast.

Fom doo

 

Slika
Tvrtka Fom je jedan od vodećih hrvatskih distributera okova za vrata. Utemeljena 1992. godine, odmah nakon liberalizacije hrvatskog tržišta, od samog početka bilježi kontinuirani rast i stalno proširenje asortimana u suradnji s renomiranim europskim proizvođačima čiji je generalni distributer.

Fabrika cementa Lukavac

 

Slika

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Privatizacijom u oktobru 2001. godine, FCL postaje članicom ugledne poslovne grupacije Asamer iz Austrije. Fabrika cementa iz Lukavca sada je u 99-postotnom vlasništvu kompanije Asamer Holding. Grupacija Asamer danas je lider u oblasti građevinskih materijala u srednjoj i istočnoj Evropi.

Komar - Tvornica gipsa

 

Slika
Na osnovu nalazišta visokokvalitetnog prirodnog sirovog gipsa, u neposrednoj okolini Donji Vakuf, na obroncima planine Komar 1934. Godine utemeljena je prva tvornica gipsa, koja je sticajem historijskih okolnosti prenesena 1948. godine u opštinu Šipovo. Godine 1959.


Rigips

 

Slika
Osnovano je 1997. godine kao dio koncerna i ispostava fabrike Rigips Austria već dugo vremena nudi svojim partnerima brz i pouzdan servis kupaca za sve proizvode od Rigipsa. Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije o našim proizvodima ili načinu ugradnje - rado ćemo vam izaći u susret. Takođe u Predstavništvu možete dobiti informacije o našim ovlaštenim distributerima u cijeloj BiH.

ETI Sarajevo

 

Slika
Društvo ETI Sarajevo d.o.o. osnovano je u maju 2000.godine i to kao rezultat zajedničkog ulaganja dva osnivača: ETI d.d.-Izlake SLO (osnovano 1950 g.) i JP Elektroprivreda BiH. 51% vlasništva pripada slovenačkom partneru.nteres većinskog osnivača ETI d.d. se ogledao u strateškom planu ulaska na BH tržište, formiranjem kćerinske kompanije je omogućeno kvalitetnije pokrivanje tržišta i lakši plasman proizvoda.

Alpos

 

Slika
Alpos je poslovna grupa kompanija integrirana u kapitalu i radu. U Alpos grupi bilo je 840 zaposlenih na kraju 2009. Prevladavajući programi su proizvodnja i prodaja čeličnih cijevi i profila. Nakon kupovine tri proizvodne kompanije u inostranstvu, Alpos je postigla svoju ​​godišnju proizvodnju od 350.000 tona cijevi i profila.

Euroterm doo Bijeljina

 

Proizvodnja Euroterm mašinske plastike datira od 2000. godine. Proizvodnja se odvijala u Hrvatskoj i Sloveniji pod komercijalnim nazivima „SIPAS“ i „KOTERM“. Sada u BiH i (Republici Srpskoj) sa sjedištem u Bijeljini pod komercijalnim nazivomEuroterm.


Livnica dd Visoko

 

Livnica dd Visoko je osnovana daleke 1947. godine rješenjem Sreskog narodnog odobra. Osnovana je kao limarska radionica za obavljanje zanatskih radova i pružanje usluga sa sjedištem u Visokom. Proširenjem djelatnosti 1954. godine počinje sa radom i pogon Livnice sa 8 zaposlenih ravnika, več 1959. godin u Livnici radi 13 radnika a proizvodi se 2 tone mašinskog i trgovačkog liva mjesečno ili  24 tone godišnje.

Weltplast Posušje

 

Slika
Tvrtka Weltplast d.o.o. je prva tvrtka na ovom području koja već duži niz godina posjeduje cjelokupnu tehno-logiju za recikliranje polimernih materijala, čime je značajno pridonijela zaštiti i očuvanju okoliša, te pokrenula aktivnosti na uvođenju međunarodnog sustava za zaštitu okoliša ISO 14001.Ruko GMBH

 

Slika
Od novembra 1990 sjedište RUKO GmbH je u Holzgerlingen (blizu Stuttgart). Moderna zgrada ima korisnog prostora od oko 6.800 . Oko 1.300   je poslovni prostor za sjedište, 2.400 je proizvodnja prostora i 3.100 trgovina.

Teleoptik gasna oprema doo

 

Slika
Firma "Teleoptik gasne opreme" doo osnovana je 1922 u Zemunu, kao društvo za proizvodnju telefona, optike i precizne mehaničarske opreme. Tokom godina kompanija je razvila širok spektar proizvodnje.

Brako

 

Slika
Kompanija " Brako " je osnovana 1947 godine u Velesu, Republika Makedonija, na području od 120 000m2. Od 2003 god, " Brako" postaje privatno preduzeće sa potpuno rekonstruisanim i obnovljenim mašinskim parkom.

Elektroda Zagreb

 

Slika
U cilju postizanja što veće kvalitete proizvoda svakodnevno se ulaže u modernizaciju opreme, kadrovsko usavršavanje i školovanje te još intenzivniji znanstveno-istraživački rad.

Titan d.d.

 

Slika
Titan predstavlja jednog od vodećih proizvođača brava, cilindričnih uložaka i sistema zaključavanja u ovom dijelu Europe. Spoj stoljetne tradicije i ulaganja u istraživanje i razvoj rezultirao je novom linijom sigurnosnih profila

Knauf Insulation

 

Slika
Knauf je obiteljsko poduzeće koje su 1932. osnovala braća Karl i Dr. Alfons N. Knauf. Danas njihovi sinovi i drugi partneri u upravljanju kormilare uspjehom brojnih poduzeća korporacije u bliskoj suradnji s ostalim članovima obitelji. Multinacionalni proizvođač građevinskih materijala i sistema, Knauf je ostao tipično obiteljsko poduzeće, unatoč svojoj veličini.

Plasta Šentrupert

 

Slika
Osnovna djelatnost društva plasta d.o.o. proizvodnju polietilena niske gustoće polietilena PE-LD i polietilen visoke gustoće PE-HD, i. Kompanija je podijeljen u proizvodnju: istiskivanja, gotove i regeneraciju. Ekstruziju proizvodni pogon proizvodi poluproizvode namijenjene za kasnije završetak instalacije gotove ili već gotove proizvode koji su spremni za stavljanje na tržište.

Elektromaterial Lendava

 

Slika
Elektromaterial pripada u sam vrh proizvođača elektroinstalacijskog materijala u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Već više od četiri desetljeća ostvarujemo svoja strateška usmjerenja i težimo svojem poslanstvu, viziji i poslovnim vrijednostima. Poslovni sustav Elektromaterial je organiziran kao holding.  Čine ga matična tvrtka Elektromaterial Lendava d.d., koja obavlja trgovačku i uslužnu djelatnost s dijelom »Alatnica Elektromaterial«

Hager

 

Slika
Hager grupa je vodeći ponuđač rješenja i usluge za elektrotehničke istalacije u stanogradnji, industriji i namjenskoj gradnji. Za distribuciju električne energije, provod kablova, sistema sobnih priključaka, programa prekidača i utičnica, upravljanje objektima ili sigurnosna tehnika kako u namjenskoj tako I u stanogradnji - sa kompletnim hagerovim asortimanom profesionalac neće pogriješiti.

Plastika Mesojedec

 

Slika
Prije više od dva desetljeća u poduzeću Plastika – Andrej Mesojedec s.p. započeli smo s izradom pletenih (rašel) vreća za pakiranje voća i povrća, poduzeće je brzo preraslo u jednog od največih proizvođača ambalaže i ambalažnih materijala u Sloveniji. Pod brandom Stratum danas pored pletenih – rašel vreća proizvodimo polietilensku i višeslojnu fleksibilnu ambalažu, termoskupljajuće folije, strech folije i ekološki prihvatljive folije za koje smo primili »Oskara za ambalažu« u Sloveniji.
0 0